Om
Sportslørdag

seperator

Fynske Bank Sportslørdag samler det fynske idræts- og foreningsliv i en mangfoldig sportsfestival for hele familien, hvor de store stjerner, foreningslivet og de mange lokale frivillige hyldes for deres store indsats gennem året.

Dagen byder på mange forskellige, sjove og involverende “prøv-selv” aktiviteter, når foreningerne viser det bedste fra deres idræt frem for publikum. 

Kig forbi alle hallerne i Idrætsparkområdet; Idrætshallen (hal 1 og hal 2), gymnastikhallen, Thorvald Ellegaard Arena, bowlinghallen og isstadion.

Ved det store kåringsshow uddeles 3 priser: Fynske Bank Kammeratskabsprisen, Årets Fund og Årets Sportsnavn.

Efter kåringsshowet afholdes en aftenreception for de fynske sportsstjerner, frivilige ledere, klubber, samt alle samarbejdspartnerne i Sportslørdag eventet. Her uddeles Årets Frivillige Idrætsleder og Den Fynske Idrætsforeningspris.

Fynske Banks Kammeratskabspris er stiftet af Fynske Bank og alle kan indstille en kandidat prisen. Se mere her

Årets Fund og Årets Sportsnavn tildeles hhv. et ungt fynsk sportstalent og en etableret fynsk sportsstjerne af en komite bestående af TV2 Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund.

Årets Fynske Idrætsleder pris er stiftet af Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO). De 8 medvirkende kommuner i Sportslørdag eventet indstiller hver en kandidat til prisen og udvælger i fællesskab vinderen.

Den Fynske Idrætsforeningspris er stiftet af Fynske Idrætsforbund. Det er de fynske idrætsforeninger der kan indstille kandidater til prisen.

seperator

Kommunedysten

seperator

Kommunedysten er en venskabelig dyst imellem de medvirkende kommuner i Sportslørdag eventet. 

Vinderen af forrige års dyst bestemmer hvilken disciplin der skal kæmpes i året efter.

Hver kommune må deltage med 4 personer; 1 af personerne må være en idrætsudøver, resten skal være politikkere eller embedsmænd. Vinderen hyldes til aftenreceptionen ved Sportslørdag.

De forrige års vindere kan ses nedenunder.

Tidligere vindere:

2023

Kerteminde kommune

2022

Odense kommune

2021

Nyborg kommune

2020

Kerteminde kommune

2019

Nyborg kommune

2018

Odense kommune

2017

Nyborg kommune

2016

Nordfyns kommune

2015

Svendborg kommune